HelpOn Furniture – Reglementari

TERMENI SI CONDITII

Acest site este operat de Helpon Furniture S.R.L. , societate organizata si functionand in conformitate cu legile din Romania, cu sediul social in Sat Darza, Com. Crevedia, Str. Gavanei, nr. 134D, jud. Dambovita, Romania, inregistrata la Registrul Comerțului sub nr. J15/260/19.02.2021, cod unic de inregistrare 43770119 (denumita in continuare „HelpOn Mob”), numar de telefon  – 0771 789 645 / 0741 268 643, email – office@helpon.ro.

Prezentul document (denumit in continuare „Termeni si Conditii„) stabileste termenii si conditiile de utilizare a acestui site web, precum si conditiile de achizitionare a produselor si serviciilor comercializate prin intermediul acestuia. Toate documentele la care se face referire in cuprinsul acestui document, fac parte din Termeni si Conditii. Prin acceptarea Termenilor si a Conditiilor, sunteti, de asemenea, de acord  cu toate celelalte documente mentionate in cuprinsul prezentului document. Daca nu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile, va rugam sa nu utilizati acest site web.

Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile inainte de a utiliza acest site web sau de a efectua orice comanda prin intermediul acestuia.

Ne rezervam dreptul de a modifica in orice moment Termenii si Conditiile. Astfel, va rugam sa verificati sectiunea aferenta Termenilor si Conditiilor, inainte de fiecare comanda, pentru ca este posibil sa fi intervenit modificari de la ultima vizita.

Daca aveti orice intrebari cu privire la Termeni si Conditii va rugam sa ne contactati la numerele de telefon 0771 789 645 / 0741 268 643 sau pe email la adresa office@helpon.ro.

Termenii si Conditiile se vor aplica tuturor produselor / serviciilor comercializate de catre HelpOn Mob, prin intermediul site-ului www.helpon.ro si in cadrul comenzilor efectuate telefonic. In cuprinsul Termenilor si Conditiilor, termenii de mai jos vor avea urmatoarea semnificatie:

Client – orice persoana fizica sau juridica care prin inregistrarea online, pe acest site web, sau telefonica a unei solicitari de oferta, actioneaza in alte scopuri decat cele specifice activitatii sale comerciale sau profesionale, industriale sau de productie, avand, potrivit legii, calitatea de consumator.

Utilizator -orice persoana fizica ce are sau obtine acces la acest site web, in scopuri private sau profesionale, si care a acceptat conditiile prevazute in cadrul acestor Termeni si Conditii.

Vanzator – HelpOn Mob.

Solicitare oferta de pret – Solicitare a unei oferte de pret on-line (prin intermediul formularelor prezente pe acest site web), telefonic (prin utilizarea numerelor de telefon de pe site), sau la sediul firmei HelpOn Mob de catre Client, in vederea achizitionarii de Produse si/sau Servicii, in conditiile prevazute in cadrul acestor Termeni si Conditii.

Oferta estimativa – cotatie de pret orientativa furnizata de Vanzator Clientului in urma caracteristicilor initiale furnizate de catre acesta

Comanda – inseamna Comanda ferma, premergatoare semnarii contractului.

Produse si Servicii: orice bun si/sau prestatie care urmeaza a fi furnizate de HelpOn Mob ca urmare a incheierii Contractului.

Contract – comanda confirmata de vanzator, prin care acesta este de acord sa livreze Clientului anumite Produse si Servicii, iar Clientul este de acord sa efectueze plata acestora.

Site: pagini web apartinand HelpOn Mob, care se afla la adresa www.helpon.ro, prin intermediul caruia Clientul/Utilizatorul au acces la informatii privind serviciile si produsele oferite de catre HelpOn Mob. Prezentul site cuprinde: texte, imagini, baze de date, produse, logouri, softuri, oferte si orice fel de informatii, reclame, etc. si consituie”continutul” site-ului  www.helpon.ro  care  este in intregime proprietatea  HelpOn Mob.

Sectiune – o sectiune de pe site-ul web www.helpon.ro

Utilizare abuziva: reprezinta utilizarea site-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii  societatii HelpOn Mob.

HelpOn Mob ia toate masurile pentru ca informatiile publicate pe Site sa fie, in orice moment, corecte si complete. Cu toate acestea, din ratiuni de natura obiectiva sau care tin de erorile umane, procesul de actualizare a informatiilor relevante din cadrul Site-ului poate cunoaste intarzieri.

Va rugam sa aveti in vedere urmatoarele:

  • fotografiile si imaginile de pe Site au doar rol ilustrativ/orientativ. Este posibil ca o fotografie sau imagine ilustrata in cadrul Site-ului sa prezinte accesorii sau componente care nu fac parte integranta din Produsul dorit;
  • culorile Produselor, astfel cum sunt prezentate pe Site, pot fi diferite in realitate, pentru ca depind de mai multi factori, inclusiv, dar fara a se limita la setarile monitorului dumneavoastra;
  • HelpOn Mob depune toate eforturile pentru a livra Produsele si a presta Serviciile solicitate de Client in conformitate cu data/calendarul de livrare / prestare estimat(a), astfel cum aceste informatii sunt indicate in e-mailul cu detalii despre livrare / prestare, transmis potrivit prevederilor din acesti Termeni si Conditii.

Nu este permisa utilizarea acestui site web in scopul introducerii in mod deliberat de virusi sau orice alt program sau material care poate fi tehnic daunator sau distructiv. Sunt interzise incercarile de acces neautorizat la acest site web, la serverul pe care este gazduit acesta sau la orice alt server, calculator sau baza de date in legatura cu acest site web. Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor va angajati sa nu atacati acest site web prin intermediul unui atac de blocare a serviciului sau de blocare distribuita a serviciului. Nerespectarea dispozitiilor din prezenta clauza va fi raportata autoritatilor competente in vederea aplicarii sanctiunilor legale si va determina suspendarea imediata a dreptului de a utiliza acest site web. HelpOn Mob, desi depune toate eforturile pentru a asigura o navigare sigura pe pagina sa web, nu garanteaza ca Site-ul, serverele pe care este gazduit sau e-mailurile trimise sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi  in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Va rugam sa aveti in vedere ca folositi Site-ul pe riscul propriu, HelpOn Mob nefiind in niciun fel responsabila pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea Site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. Astfel, este in avantajul dumneavoastra sa va asigurati ca aveti instalate sisteme adecvate de aparare, menite sa va protejeze calculatorul de virusi si/sau orice alt continut daunator. Orice link-uri catre alte site-uri web sau materiale ale unor terte parti, daca este cazul, postate pe Site sunt oferite exclusiv in scop informativ, iar HelpOn Mob nu isi asuma in niciun fel responsabilitate pentru continutul acestor site-uri si materiale, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin intermediul acestor site-uri web.

HelpOn Mob are dreptul, in orice moment, sa modifice, sa suspende sau sa inceteze comercializarea Produselor si / sau Serviciilor, partial sau in totalitate, temporar sau permanent, cu sau fara notificare prealabila. HelpOn Mob nu va fi responsabila pentru nicio modificare, suspendare sau intrerupere a comercializarii Produselor si/sau Serviciilor, fara ca prin aceasta prevedere sa se aduca atingere drepturilor imperative pe care legea le recunoaste consumatorilor. De asemenea, Comenzile inregistrate si cu privire la care s-a incheiat in mod valabil un contract cu HelpOn Mob conform acestor Termeni si Conditii, anterior operatiunilor de modificare, suspendare sau incetare dispuse, vor fi in mod corespunzator executate de HelpOn Mob, cu exceptia cazurilor in care operatiunile de modificare, suspendare sau incetare deriva din cauze exoneratoare de raspundere in materie contractuala, cum ar fi (dar fara a se limita la) forta majora.

Va rugam sa aveti in vedere ca dumneavoastra, prin faptul plasarii comenzii, declarati in mod implicit ca aveti varsta de peste 18 ani si detineti capacitatea de a incheia un contract in nume propriu. Dumneavoastra detineti  intreaga raspundere fata de faptul ca actionati in calitate de persoana majora cu capacitate deplina de exercitiu si doriti ca Produsele si/sau Serviciile sa fie livrate/prestate pe teritoriul Romaniei. Este nevoie in mod necesar de o adresa de e-mail valabila/activa si un numar de telefon la care puteti fi contactat cu usurinta.

  • Clientul poate solicita oferta de pret on-line (prin intermediul formularelor prezente pe acest site web), telefonic (prin utilizarea numerelor de telefon de pe site), sau la sediul firmei HelpOn Mob, in vederea achizitionarii de Produse si/sau Servicii, in conditiile prevazute in cadrul acestor Termeni si Conditii. Simpla trimitere a unei solicitari nu atrage dupa sine obligatia Vanzatorului de a da curs acesteia.
  • In urma solicitarii primite, HelpOn Mob va trimite Clientului o oferta de pret orientativa, realizata in baza caracteristicilor initiale furnizate de catre acesta. Comanda este considerata ferma in momentul in care cele doua parti, Clientul si Vanzatorul, au ajuns la un acord care se va finaliza prin incheierea unui contract.
  • Detaliere a pasilor care trebuie urmati pentru plasarea unei Comenzi se gaseste in sectiunea Modalitati de comanda.
  • In cazul in care Clientul constata ca HelpOn Mob are la dispozitie date eronate pentru onorarea unei Comenzi finalizate, acesta va putea contacta furnizorul la adresa de e-mail office@helpon.ro ori telefonic la0771 789 645 / 0741 268 643 pentru corectarea respectivelor date. Clientul intelege ca poate fi contactat de HelpOn Mob prin orice mijloc de comunicare disponibil, folosind oricare din datele de contact puse la dispozitie de Client, oricand acest lucru este necesar in legatura cu respectiva Comanda.

MODALITATI DE PLATA

1. PLATA IN NUMERAR

Conform legislatiei, plata in numerar nu este disponibila pentru valori mai mari de 10.000 lei (persoane juridice) si 5.000 lei (persoane fizice).

2. PLATA CU CARDUL
Se pot utiliza cardurile de debit sau de credit emise sub siglele VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro, cu plata integrala sau in rate in contul Banca Transilvania.

3. PLATA NUMERAR LA CASIERIA BANCII TRANSILVANIA

Plata numerar la casieria bancii se poate face numai in baza facturii proforme emise de HelpOn Furniture
Plata se poate efectua in urmatoarele conturi:
Banca Transilvania:  RO43BTRLRONCRT0601776601

5. PLATA PRIN VIRAMENT BANCAR

Plata prin virament bancar (Ordin de Plata) se poate face numai in baza facturii proforme emise de HelpOn Furniture
Plata se poate efectua in urmatoarele conturi:
Banca Transilvania:  RO43BTRLRONCRT0601776601

  • Produsele de mobilier la comanda realizate de echipa HelpOn Mob beneficiaza de livrare si montaj gratuit in Bucuresti, Ilfov si Dambovita pentru comenzi incepand de la 2000 lei. Pentru localitati din alte zone, in functie de distanta si gabarit, serviciul este contra cost. Pentru produsele care sunt facturate pe o singura factura se face transport la o singura locatie/adresa;
  • Livrarea si montajul Produselor vor avea loc la data si la adresa stipulate in contractul dintre Client si HelpOn Mob;
  • Clientul trebuie sa se asigure ca livrarea si montajul Produselor se pot face la adresa indicata si ca este disponibil, la data stabilita, la aceasta adresa, pentru primirea echipei HelpOn Mob;
  • In cazul in care Clientul nu este disponibil personal, poate desemna o terta persoana care sa-l reprezinte. Reprezentantul Clientului trebuie sa fie o persoana care sa fi implinit varsta de 18 ani, pentru a putea primi Produsele in numele Clientului. Clientul este de acord ca reprezentantii HelpOn Mob sa procedeze in baza simplei declaratii verbale formulate de catre reprezentantul desemnat in acest sens si sa se bazeze pe instructiunile reprezentantului ca si cum ar fi propriile sale indicatii;
  • Clientul trebuie sa ofere in prealabil cat mai multe detalii despre caracteristicile speciale ale locului de livrare pentru a se asigura ca livrarea poate sa aiba loc;
  • Clientul trebuie sa asigure posibilitatea de stationare a masinii cat mai aproape de calea de acces in imobil, precum si existenta cailor de acces corespunzatoare la adresa de livrare. HelpOn Mob nu-si asuma responsabilitatea pentru nefinalizarea livrarii si/sau montajului, dupa executia comenzii, la domiciliul Clientului, din motive care nu-i sunt imputabile, cum ar fi, dar fara a se limita la: probleme de spatiu (holuri de bloc sau apartament de dimensiuni reduse, usi de acces inguste, scari interioare inguste, lipsa spatiului de manevra), distante mari intre locul de parcare si locul de livrare, sau daca integritatea corporala a echipei HelpOn Mob este pusa in pericol (cladiri in constructie, scari sau terase fara balustrada, pasarele, etc.);
  • Clientul trebuie sa se asigure ca spatiul de montaj sa fie eliberat inaintea sosirii echipajului. In cazul in care solicitati suspendarea corpurilor pe perete va rugam sa ne informati cu privire la structura peretelui. Corpurile suspendate nu se monteaza pe rigips. Nu ne asumam raspunderea pentru rezistenta peretilor. Montajul nu include racordarea la reteaua de energie electrica, gaze sau apa;
  • In cazul in care livrarea si/ sau montajul Produselor nu se pot finaliza din cauze imputabile Clientului, Produsele comandate vor fi stocate la sediul HelpOn Mob, iar Clientul va fi contactat pentru stabilirea noilor detalii de livrare. Clientul va suporta costurile noului transport, fara a mai beneficia de gratuitate, achitand in plus si o taxa de penalizare de 200 lei, livrarea urmand sa fie reprogramata;
  • In cazul in care reprezentantii HelpOn Mob considera, in mod rezonabil, ca este posibil ca livrarea si montajul Produselor, in locul indicat de Client, este de natura sa deterioreze Produsele, il vor informa pe Client si vor inregistra aspectele semnalate in documentul de livrare. Clientul poate accepta livrarea si montajul cu ignorarea aspectelor semnalate de catre reprezentantii HelpOn Mob, dandu-si acordul in acest sens in mod neechivoc, prin document fizic/corespondenta electronica. In acest caz, societatea HelpOn Mob va fi exonerata de orice raspundere cu privire la eventualele daune aduse Produselor sau locatiei de livrare, dat fiind faptul ca livrarea si montajul au fost facute conform instructiunilor Clientului (cu conditia ca serviciile sa se efectueze cu grija cuvenita);
  • In momentul receptionarii Produselor, Clientul are obligatia de a verifica corectitudinea numarului de Produse primite, precum si integritatea lor aparenta, iar orice deviatie/neregula ce poate fi usor identificata la un control vizual trebuie semnalata pe documentul de livrare aferent Comenzii si trebuie sa fie semnat de catre Client.

Mobilierul efectuat la comanda de catre HelpOn Mob beneficiaza de conditii de garantie conform cu legislatia in vigoare si este insotit de certificatul de garantie si de factura fiscala. Produsele noastre au o garantie de 24 de luni de la data livrarii si a semnarii de catre beneficiar a procesului verbal de predare-primire, timp în care vom înlocui/repara piesa de mobilier pentru defectiunile constatate. Asadar, in cazul unei defectiuni aparute pe parcursul perioadei de garantie, va rugam sa ne contactati si sa aveti factura si certificatul de garantie ce fac dovada achizitionarii produselor comandate. Reclamatiile se fac in scris la adresa de mail: office@helpon.ro, iar noi va vom contacta in cel mai scurt timp.

Conditiile de garantie au ca scop repararea sau inlocuirea fara nici un cost suplimentar a unui produs, daca se constata o lipsa de conformitate, un defect de fabricatie sau de material si daca acest produs a fost folosit in mod obisnuit si in conditii normale, confirmate prin expertize tehnice de catre un serviciu specializat. HelpOn Mob se angajeaza ca, pe durata garantiei, sa repare produsele intr-o perioada de timp rezonabila, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, termenul putand fi influentat de disponibilitatea in stoc a produsului si termenul de livrare  pentru piesele de schimb de la furnizor. HelpOn Mob nu garanteaza ca piesele ce urmeaza a fi inlocuite vor fi identice, din punct de vedere al culorii, modelului si texturii, cu componentele initiale.

In caz de identificare a unor neconformitati ale produselor in perioada garantiei, Clientul accepta una din variantele propuse de catre HelpOn Mob, acestea fiind: repararea produselor, inlocuirea produselor sau rambursarea contravalorii produselor achizitionate, nefiind indreptatit la despagubiri sau penalitati. Produsele neconforme devin proprietatea HelpOn Mob in situatiile in care nu pot fi inlocuite sau reparate si se solicita de catre Client rambursarea contravalorii lor.

CLIENTUL are obligatia sa ia la cunostinta si sa respecte prevederile cuprinse in Certificatul de Garantie si instructiunile de manipulare, transport, montaj, depozitare, intretinere, in caz contrar existand posibilitatea de a pierde garantia. HelpOn Mob, nu raspunde pentru defectiunile aparute ca urmare a nerespectarii acestor prevederi de catre client.

GARANTIA NU SE ACORDA IN URMATOARELE CAZURI:

  • Aparitia unor defecte dupa receptia produsului, ca urmare a serviciilor de: manipulare, transport, montaj si instalare, executate de client sau de terti;
  • parti componente incendiate, inundate, deteriorate, furate;
  • vopsirea produsului de catre client sau a interventiei acestuia asupra mobilierului cu substante suplimentare de lacuire;
  • gaurirea, lipirea pe produs a altor repere sau materiale;
  • ruperea, tăieturi, zgarieturi, socuri ca urmare a lovirii/manipularii defectuoase de catre client;
  • defecte aparute ca urmare a umiditatii, curatarii cu produse de curatare neadecvate, conditiilor improprii de utilizare a produselor, altele decat cele pentru care produsul a fost proiectat, testat si fabricat;
  • defecte care apar ca urmare a conditiilor improprii de depozitare la client;
  • in cazul in care pe produs au fost depozitate alte produse, cu greutate mare.
  • modificari aduse mobilierului de catre terte părti, altele decat reprezentantii HelpOn Mob;
  • asezarea mobilierului pe suprafete cu diferente de nivel
  • frecarea de/cu suprafete abrazive, inclusiv pereti.

INSTRUCTIUNI DE INTRETINERE SI FOLOSIRE A MOBILIERULUI

  • nu expuneti produsele la radiatii solare directe ptr a evita decolorarea materialului;
  • pastrati produsul in conditii normale de umiditate si temperatura;
  • verificati in mod regulat starea generala a mobilierului, precum si a accesoriilor din interior – indeosebi a suruburilor care trebuie stranse la anumite intervale de timp.
  • pe blatul de bucatarie nu se taie alimente; nu se aseaza obiecte fierbinti; nu se sparg alimente tari (nuci, migdale, gheata, alimente inghetate), este indicata folosirea permanenta a unui tocator;
  • nu este recomandata asezarea produsului langa surse de caldura, (distanta de garda este de 1 m), in afara mobilierului de bucatarie proiectat in acest scop;
  • nu este recomandata folosirea produselor de curatare care contin solventi chimici sau alcool, (orice solutie trebuie incercata intai pe o suprafata mica, ascunsa);
  • nu este recomandata mutarea mobilierului prin impingere sau tragere, mutarea se va face prin ridicare, mobilierul demontabil trebuie demontat, nu se va muta mobilierul decit dupa ce se va elibera (se va goli) de orice alt obiect existent in sertare sau pe diversele suprafete folosite ca suport;
  • nu este recomandata folosirea mobilierului in alt scop decat cel pentru care a fost proiectat;
  • nu se recomanda sa se sara cu picioarele pe paturi, putand duce la stricare si/sau rupere a partilor componente;
  • nu este recomandat sa se agate de usile dulapurilor obiecte grele, acest lucru putand duce la dereglarea balamalelor usilor si la smulgerea acestora din suruburi;
  • nu se recomanda supraincarcarea barelor de haine acest lucru putand duce la curbarea acestora si la dereglarea produsului;
  • nu se recomanda supraincarcarea politelor realizate din PAL cu mai mult de max. 14 kg pentru polite cu adancime de 580 mm si max. 7 kg pentru polite cu adancime de 380 mm.

Produsele oferite pe  www.helpon.ro  intra la exceptii privind dreptul de retragere, cf. art. 16 lit. c din OUG 34/2014. Furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar, sunt exceptate de la dreptul de retragere in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale.

Daca doresti sa returnezi produsele livrate de noi, o poti face in cazul in care:

  • Produsele nu sunt in conformitate cu proiectul realizat de tine impreuna cu unul dintre consultantii nostri;
  • Produsele au fost deteriorate in timpul transportului sau montajului si nu pot fi reparate sau inlocuite.

In aceste cazuri HelpOn Mob va accepta returnarea produselor si inapoierea sumelor platite, dupa deducerea cheltuielilor referitoare la proiectare si transport.

Cererile de returnare vor fi solutionate intr-un termen de 30 de zile de la data depunerii actelor necesare la sediul nostru si trebuie sa cuprinda urmatoarele documente:

  • Cererea pentru denuntare unilaterala a contractului sau comenzii, cu datele complete ale persoanei care face denuntarea, semnata si datata;
  • date despre produsul returnat si motivul returnarii;
  • factura in original;
  • certificatul de garantie in original (unde este cazul);
  • copie dupa cartea de identitate a persoanei care apare pe factura ca beneficiar.

Vor fi luate in considerare doar cererile care sunt conforme cu Politica de Returnare.

 LEGISLATIA APLICABILA SI JURISDICTIE

Utilizarea Site-ului, transmiterea Comenzilor si incheierea Contractelor prin intermediul Site-ului sunt guvernate de legislatia romana. Orice litigiu care rezulta din sau in legatura cu folosirea site-ului web sau in legatura cu o Comanda/un Contract va fi supus instantelor competente din Romania. Consumatorii nu pot renunta la drepturile care le sunt garantate de lege. Orice clauza contractuala prin care se renunta sau se restrang in mod direct sau indirect drepturile prevazute de lege in favoarea consumatorilor nu este obligatorie pentru acestia.

COOKIES
POLITICA DE CONFIDENTIALITATE
TERMENI SI CONDITII

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Bine ai venit la politica de confidentialitate!

Cand vrei sa beneficiezi de produsele si serviciile oferite de compania noastra, (denumita in continuare „HelpOn Mob”), ne incredintezi informatii despre tine, cunoscute si sub denumirea de date personale, in virtutea increderii pe care o ai fata de noi. Noi iti multumim pentru aceasta incredere, de aceea vrem sa-ti explicam intr-un mod clar si transparent care sunt practicile noastre privind confidentialitatea datelor tale. Abordarea noastra generala este de a avea grija de datele personale pe care ni le furnizezi.

Aceasta nota de informare (cunoscuta si sub denumirea de Politica de confidentialitate) iti va arata cum avem grija de datele tale atunci cand vizitezi site-ul nostru si iti va spune despre drepturile tale in ceea ce priveste datele personale si cum te protejeaza legea.

Schimbari la aceasta Nota

Este posibil sa actualizam ocazional aceasta Nota si te vom notifica prin intermediul Platformei sau pe e-mail despre cea mai recenta versiune. Toate actualizarile si modificarile prezentei Note sunt valabile imediat dupa notificare, pe care o vom realiza prin afisare pe site si/sau notificare pe e-mail. Chiar daca nu primesti o notificare, te incurajam sa accesezi si sa citesti periodic aceasta Nota pentru a fi la curent cu ultimele versiuni.

Aceasta Nota de informare (denumita in continuare ”Nota”) are scopul de a te informa despre modul in care HelpOn Furniture (la care vom putea face referire si prin ”noi”, ”Organizatia” sau ”Intreprinderea” sau ”Compania”) colecteaza si prelucreaza datele tale personale pe care ni le furnizezi, incluzand orice fel de date pe care ni le vei da atunci cand, de exemplu, te abonezi la newsletterul nostru, achizitionezi sau descarci un produs.

Aceasta Nota se aplica peste tot unde ne gasesti in mediul on-line. In special, suntem prezenti prin intermediul site-ului https://www.helpon.ro/  precum si toate profilele/paginile de media asociate acestui brand, incluzand, dar fara a se limita la Facebook, iar la toate vom face referire la ”Platforma”).

Pentru usurinta, am pus mai jos toate profilele pe care le administram:

Website           helpon.ro

Facebook         https://www.facebook.com/helpon.ro/

Platforma nu este destinata copiilor sub 18 ani, nu colectam si nu ne dorim sa colectam in mod constient date referitoare la minori. Pentru acest lucru depunem toate diligentele necesare pentru a verifica, in mod rezonabil, ca persoana care ne furnizeaza datele nu este un copil, conform termenilor definiti mai jos – raspunderea pentru orice fel de informatie care ne este furnizata cu eludarea acestor dispozitii fiind in totalitate a persoanei care ne transmite aceste date sau a tutorelui in cazul minorilor.

Este important sa citesti aceasta politica impreuna cu toate notificarile privind prelucrarea & confidentialitatea datelor pe care le vom furniza cu diferite ocazii cand iti colectam sau prelucram datele personale pentru ca tu sa fii in permanenta pe deplin informat de ce si cum folosim aceste date. Aceasta politica vine ca o adaugire la celelalte notificari si nu are intentia de a le elimina.

Cine suntem?

Mai jos gasesti si datele noastre de identificare:

Denumire: HELPON FURNITURE SRL

Sediul social: Sat Darza, Com. Crevedia, Str. Gavanei, nr. 134D, Ju. Dambovita

Numar registrul comertului: J15/260/19.02.2021

Cod unic identificare: 43770119

E-mail: office@helpon.ro

Nu avem obligatia de a desemna un ofiter de protectie a datelor personale, astfel incat orice intrebare cu privire la utilizarea datelor tale personale trebuie adresata detaliilor de contact de mai sus.

In masura in care ai nelamuriri, observatii sau reclamatii cu privire la noi sau la datele personale pe care le prelucram pentru tine, ne poti trimite oricand un e-mail la adresa de mai sus.

Potrivit legislatiei, in relatie cu tine suntem un operator de date cu caracter personal. In aceasta calitate, ne revin si o serie de obligatii, printre care cea de a te informa cu privire la datele pe care le prelucram, modalitatea in care o facem, ce drepturi ai si cum iti poti exercita aceste drepturi.

Cine esti tu?

Potrivit legislatiei, tu, persoana fizica beneficiara a serviciilor noastre, reprezentantul ori persoana de contact a unei companii sau persoana aflata intr-o relatie de orice fel cu compania noastra, esti o „persoana vizata”, adica o persoana fizica identificata sau identificabila. Pentru a fi complet transparenti in privinta prelucrarii de date si pentru a-ti permite sa iti exerciti cu usurinta, in orice moment, drepturile, am implementat masuri pentru a facilita comunicarea dintre noi, operatorul de date si tine, in calitate de persoana vizata.

Link-uri de la terte parti

Aceasta Nota de informare nu acopera aplicatiile si site-urile altor terti la care poti ajunge prin accesarea link-urilor de pe site-ul nostru (inclusiv cand te duci, de exemplu, pe paginile comunitatilor noastre din social media, precum Facebook). Totodata, nu suntem responsabili pentru niciun fel de link al partenerilor nostri comerciali sau al celor care plaseaza publicitate in cadrul podcasturilor sau articolele noastre, inclusiv cele de pe profilele retelelor sociale. Cand dai click pe acele linkuri, terte parti pot colecta sau partaja datele care te privesc. Nu controlam site-urile acestor terte parti si nici nu suntem responsabili pentru politicile lor de prelucrare, confidentialitate si securitate. Cand parasesti site-ul nostru, te incurajam sa examinezi Politica de confidentialitate/Nota de informare, precum si conditiile de utilizare de pe orice site si/sau aplicatie inainte de a furniza date personale catre acestia.

Plangeri

Daca crezi ca apare o problema cu prelucrarea datelor personale sau doresti sa-ti exerciti drepturile, o sa te rugam sa ne trimiti mai intai o cerere la adresa office@helpon.ro – vom depune toate eforturile pentru a rezolva cererea ta in cel mai scurt timp, pe cale amiabila.

De asemenea, poti depune o plangere la autoritatea de supraveghere a datelor cu caracter personal. Pentru Romania, datele de contact le gasesti mai jos:

Nume : Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

 

Datele pe care le colectam de la tine

Datele personale sau informatiile personale inseamna orice fel de informatie despre un individ care poate ajuta la identificarea acelei persoane. Aici nu includem si acele date unde identitatea a fost eliminata (datele anonimizate).

In functie de produsele, serviciile sau functionalitatile de care doresti sa beneficiezi si pe care le avem dezvoltate, va trebui sa colectam, folosim, stoca sau transfera anumite date personale, care, in general, vor fi dupa caz urmatoarele, grupate pe categorii:

Date de identificare: nume, prenume, numele societatii, numarul de inregistrare la registrul comertului, cod unic de identificare, numele de utilizator (username) sau un identificator similar, functia, data nasterii, genul, tara etc.

Date de contact: adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail, numarul de telefon.

Date financiare: informatiile privind platile sau pe cele privind cardul/contul bancar, informatii despre achizitii.

Date de tranzactionare: detalii privind platile de la si catre tine si alte detalii privind produsele si serviciile pe care le-ai achizitionat de la noi.

Date tehnice: adresa de IP (internet protocol), datele de login, tipul de browser si versiunea, setarile privind locatia si fusul orar, plug-inurile de browser si versiunile acestora, sistemul de operare, platforma de operare si alte tehnologii de pe dispozitivele pe care le folosesti pentru a accesa acest site.

Date de profil: comenzile facute de tine, interesele si preferintele tale, feedbackul oferit, raspunsurile oferite la sondaje.

Date de utilizare: informatii despre cum utilizezi site-ul nostru, produsele si serviciile.

Date de marketing si comunicare: preferintele tale de a primi materiale de marketing din partea noastra si din partea tertelor noastre parti si metodele preferate de comunicare.

De asemenea, colectam, folosim si partajam in orice scop Date Agregate, precum date statistice sau demografice. Datele Agregate pot deriva din datele tale personale, dar nu sunt considerate date personale in sensul legii intrucat aceste informatii nu dezvaluie in mod direct sau indirect identitatea ta. De exemplu, am putea agrega datele de utilizare ale tale pentru a calcula procentajul de utilizatori care acceseaza o functionalitate specifica a site-ului. Cu toate acestea, in cazul in care combinam sau corelam Datele Agregate cu datele tale personale astfel incat sa te putem identifica in mod direct sau indirect, vom trata datele combinate rezultate ca date personale care vor fi utilizate asa cum este descris in acest document.

NU colectam niciun fel de Categorii Speciale de Date Personale despre tine (asta include detalii despre originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice sau apartenenta la sindicate si prelucrarea de date genetice, de date biometrice pentru identificarea unica a ta, de date privind sanatatea sau de date privind viata sexuala sau orientarea sexuala a ta). De asemenea, nu colectam informatii despre condamnari penale si infractiuni.

Daca nu ne furnizezi datele

Atunci cand te rugam sa completezi datele personale pentru a iti oferi acces la anumite functionalitati sau servicii ale site-ului, vom marca unele campuri ca fiind obligatorii, deoarece acestea sunt informatii de care avem nevoie pentru a iti putea furniza bunul/serviciul sau pentru a iti oferi acces la functionalitatea respectiva.

Te rugam sa retii ca, daca decizi sa nu ne furnizezi aceste informatii, este posibil sa nu poti finaliza inregistrarea ta ca utilizator sau sa nu poti beneficia de aceste servicii sau functionalitati. Intr-un asemenea caz, am putea fi pusi in situatia in care va trebui sa iti limitam accesul la un produs sau un serviciu pe care il vrei de la noi, dar te vom notifica la momentul respectiv daca se intampla asta.

Spre exemplu, daca in momentul in care ne trimiti o solicitare pe adresa de contact sau prin formularul de pe Platforma sau prin alta modalitate indicata si nu putem verifica identitatea ta, ne rezervam dreptul de a nu raspunde respectivei cereri.

Cum colectam datele tale personale?

Datele tale personale provin in general de la tine, prin interactiune directa, dar vor exista situatii in care vom obtine date despre tine in mod indirect (cum ar fi de la terte persoane, institutii etc.) sau cu ajutorul tehnologiei.

Astfel, folosim diferite metode pentru a colecta date despre si de la tine, precum:

Interactiune directa 

Ne vei putea furniza in mod direct date despre tine (precum Datele de identificare, Datele de contact si Datele financiare) prin completarea campurilor existente pe site sau prin posta, email, telefon sau alta metoda pe care ti-o punem la dispozitie. Aici sunt incluse datele personale pe care ni le furnizezi atunci cand:

  • doresti sa descarci unul sau mai multe materiale pe care le punem pe Platforma;
  • doresti sa cumperi/beneficiezi de unul din bunurile sau serviciile noastre;
  • te abonezi la serviciile sau publicatiile noastre;
  • soliciti materiale promotionale & marketing;
  • intri intr-un concurs sau promotie, completezi un chestionar etc.;
  • ne dai un feedback etc.

Tehnologii automate sau interactiuni

Pe masura ce utilizezi site-ul nostru, vom putea sa colectam in mod automat Date tehnice despre echipamentul pe care il folosesti, modul in care navighezi si diferite tipare. Vom colecta aceste informatii prin utilizarea cookie-urilor, loguri de server si alte tehnologii similare. Te rugam sa citesti politica noastra de cookies pentru detalii suplimentare.

Terte parti sau informatii disponibile public         

Vom putea sa primim date personale care te privesc din diferite terte parti (sau surse publice), cum ar fi:

  • Date tehnice de la urmatoarele terte parti:
  • Furnizori de analitice (precum Google Analytics care este in UE);
  • Furnizori de informatii privind cautarile (precum Google Search Console care e in UE);
  • Date de contact, Date financiare si Date de tranzactionare de la furnizori de servicii tehnice, de plata sau de livrare (MobilPay care sunt in UE);
  • Date de identificare si Date de contact din surse publice (precum Registrul Comertului, ANAF, Ministerul de Finante, Portalul Instantelor de judecata care sunt in UE).

Spre exemplu, vom primi date personale despre tine atunci cand:

  • ne trimiti un mesaj privat prin intermediul retelelor sociale;
  • ne trimiti un e-mail;
  • lasi un comentariu pe retelele sociale ale HelpOn Mob sau pe platformele de distribuire;
  • ne dai tag in postari / poze pe retelele sociale;
  • distribui continutul nostrum, etc.

Cum iti folosim datele personale?

In general, vom folosi informatiile pe care le primim despre tine, fie direct, fie indirect, in urmatoarele scopuri:

  • in vederea incheierii sau executarii unui contract dintre tine si noi;
  • pentru a-ti raspunde la intrebari si solicitari;
  • in scop de marketing, insa doar in situatia in care avem consimtamantul tau prealabil;
  • pentru a oferi si imbunatati serviciile si produsele pe care le oferim;
  • pentru a diagnostica sau a remedia probleme tehnice;
  • pentru a ne apara impotriva atacurilor cibernetice;
  • pentru a ne conforma legislatiei;
  • pentru constatarea sau revendicarea unui drept in instanta;
  • pentru a-ti verifica identitatea (de exemplu, atunci cand revii pe site si esti deja conectat);
  • pentru a personaliza experienta pe site-ul nostru;
  • pentru a personaliza publicitatea pe care o vezi pe alte site-uri web ale editorilor, limitand in acelasi timp numarul de timp in care vezi anunturile;
  • pentru a imbunatati designul si stilul site-ului;
  • pentru a te informa despre produse, servicii sau oferte promotionale care te-ar putea interesa daca ai ales sa primesti aceste tipuri de comunicari;
  • pentru a publica si a raspunde unui comentariu pe care l-ai trimis catre noi, pe blog, pe site etc;
  • pentru a-ti permite sa impartasesti continutul de pe site cu altii, folosind medii sociale (Facebook, Whastapp, SMS sau alte aplicatii asemanatoare) sau e-mail;
  • pentru a administra concursurile si a te informa daca te-ai inscris intr-o promotie;
  • pentru compilarea recenziilor clientilor;
  • pentru realizarea de studii de piata;
  • pentru a trimite un produs la adresa indicata de tine;
  • pentru a-ti oferi accesul la un serviciu sau produs pe care ni-l soliciti;
  • pentru a ne ocupa de orice solicitare/plangere/reclamatie sau sugestie pe care ne-o transmiti;

Pe scurt, vom folosi datele pe care ni le furnizezi (fie direct, fie indirect), pentru:

  • a incheia sau executa un contract cu tine;
  • pentru a ne atinge interesul nostru legitim (sau al unei terte persoane) atunci cand este si in interesul tau si drepturile si libertatile tale fundamentale nu sunt afectate;
  • a ne conforma unei obligatii legale sau statutare.

In general, nu ne bazam pe consimtamant pentru prelucrarea datelor tale personale, insa cand o vom face ti-l vom solicita in mod expres.

Scopurile pentru care iti colectam datele personale:

  1. Tipul de date colectate – Date de Contact.

SCOP – ACCESUL LA MATERIALE

  • Vom folosi datele tale personale pentru a-ti oferi acces la materialele pe care doresti sa le descarci de pe Platforma, cum ar fi ghiduri, liste sau alte materiale pe care ti le vom pune la dispozitie, gratis;
  1. Tipul de date colectate – Date de Identificare, Date de Contact, Date Financiare, Date de Tranzactionare, Date de Profil, Date de Marketing si Comunicare.

SCOP – INCHEIEREA SI EXECUTAREA CONTRACTULUI DE VANZARE SAU PRESTARI SERVICII PE CARE IL INCHEI CU NOI.

            Vom folosi datele tale personale ca sa:

  • te contactam in legatura cu actualizarile sau comunicarile informative privind functionalitatile, produsele sau serviciile contractate, inclusiv trimiterea de sondaje privind calitatea produselor sau serviciilor furnizate;
  • activa mecanismele necesare pentru a preveni potentiala frauda impotriva ta si impotriva noastra in timpul procesului de cumparare. Daca apreciem ca tranzactia ar putea fi frauduloasa, aceasta prelucrare poate conduce la blocarea tranzactiei;
  • gestiona eventualele retururi dupa ce ai facut o achizitie de produse sau servicii, daca este aplicabil.
  • pentru facturare – sa iti punem la dispozitie in format electronic/fizic facturile si chitantele aferente tranzactiilor effectuate;
  • pentru oferirea altor servicii ce vor fi implementate.
  1. Tipul de date colectate – Date de Identificare, Date de Contact, Date Financiare, Date de Tranzactionare, Date de Profil, Date de Marketing si Comunicare

SCOP – SOLICITARILE SAU CERERILE EFECTUATE PRIN INTERMEDIUL SERVICIULUI CLIENTI/SUPORT

  • Prelucram numai datele personale strict necesare pentru a iti gestiona sau rezolva solicitarea sau cererea.
  1. Tipul de date colectate – Date de Identificare, Date de Contact, Date de Profil, Date de Marketing și Comunicare

SCOP – PENTRU A GESTIONA RELATIE PE CARE O AVEM CU TINE, CARE INCLUDE:

  • sa te notificam despre schimbarea termenilor & conditiilor si a politicilor de prelucrare;
  • sa te rugam sa ne lasi un review sau sa participi la un sondaj.
  • vom prelucra datele tale pentru a avea constant datele actuale si sa intelegem cum folosesc si utilizatorii produsele si serviciile noastre sau cum le-am putea imbunatati.
  1. Tipul de date colectate – Date de Identificare, Date de Contact, Date de Tranzactionare, Date de Profil, Date de Marketing si Comunicare

SCOP – Marketing

            Vom prelucra datele tale personale in acest scop in principal in urmatoarele cazuri:

  • daca te abonezi la newsletter, iti vom prelucra datele personale pentru a gestiona preferintele tale de comunicare, inclusiv trimiterea de informatii personalizate despre produsele sau serviciile noastre prin diverse mijloace (cum ar fi prin e-mail sau SMS). De asemenea, iti vom putea trimite aceste informatii prin notificari push in cazul in care le-ai activat pe dispozitivul mobil sau din browser.Te rugam sa ai in vedere ca aceasta prelucrare a datelor implica analiza profilului tau de utilizator sau de client in scopul crearii de profile prin care determinam care sunt preferintele tale la un anumit moment pe baza istoricului de navigare si al alegerilor facute si, astfel, ce produse si servicii ti se potrivesc cel mai bine la momentul transmiterii informatiilor catre noi. De exemplu, pe baza istoricului tau de cumparaturi si de navigare, iti vom face sugestii cu privire la produsele despre care credem ca te-ar putea interesa”.Te vei putea dezabona de la newsletter in orice moment si total gratuit prin sectiunea “Newsletter” a Platformei, precum si prin instructiunile furnizate in fiecare comunicare. Daca nu doresti sa mai primesti notificari de tip push, poti dezactiva aceasta optiune pe dispozitivul tau mobil sau din browser.
  • Pentru realizarea de actiuni promotionale (de exemplu, pentru desfasurarea de concursuri. Prin participarea la orice actiune promotionala, ne autorizezi sa prelucram datele furnizate aferente fiecarei actiuni si pe care le putem comunica prin diverse mijloace, cum ar fi retelele de socializare sau chiar pe site. La fiecare actiune promotionala la care participi, vei putea accesa sectiunea de termeni si conditii, in care vom oferi informatii mai detaliate cu privire la prelucrarea datelor tale in acel context.
  1. Tipul de date colectate – Date de Identificare, Date de Contact, Date Financiare, Date de Tranzactionare, Date de Profil, Date de Marketing si Comunicare, Date Tehnice.

SCOP – Imbunatatirea serviciilor

  • Daca accesezi site-ul nostru, te informam ca vom prelucra datele tale de navigare in scopuri analitice si statistice, adica pentru intelegerea modului in care utilizatorii interactioneaza cu site-ul nostru si astfel sa ii putem aduce imbunatatiri.
  • De asemenea, uneori realizam actiuni si sondaje de calitate care vizeaza cunoasterea gradului de satisfactie al clientilor si utilizatorilor nostri si detectarea ariilor in care ne putem imbunatati produsele si serviciile oferite.
  1. Tipul de date colectate – Date de Identificare, Date de Contact, Date Financiare, Date de Utilizare, Date de Profil, Date de Marketing si Comunicare, Date Tehnice.

SCOP – Pentru a livra continut relevant si reclame personalizate si pentru a masura si intelege eficienta reclamelor pe care ti le oferim

Aceste date ne sunt necesare pentru a intelege cum clientii si utilizatorii folosesc produsele si serviciile noastre, pentru a dezvolta noi produse, pentru a ne creste afacerea si sa ne adaptam strategia de marketing.

  1. Tipul de date colectate – Date Tehnice, Date de Utilizare.

SCOP – Folosirea datelor de analiza pentru a imbunatati Platforma, produsele, serviciile, departamentul clienti si experienta.

Aceste date ne sunt necesare pentru a intelege categoriile de clienti pentru produsele si serviciile noastre, pentru a mentine platformele cu continut actualizat si de interes, pentru a dezvolta noi produse, pentru a ne creste afacerea si sa ne adaptam strategia de marketing.

  1. Tipul de date colectate – Date de Identificare, Date de Contact, Date de Utilizare, Date de Profil, Date de Marketing si Comunicare, Date Tehnice

SCOP – Sugestii si recomandari despre produsele si serviciile care ar putea fi de interes pentru tine.

Aceste date ne sunt necesare pentru a ne creste afacerea si sa ne adaptam strategia de marketing.

Oferte promotionale din partea noastra

Vom putea folosi Datele tale de Identificare, Contact, Tehnice, de Utilizare si de Profil pentru a ne crea o parere despre ceea ce noi credem ca ti-ar trebui sau ai vrea sau ar fi de interes pentru tine. In acest fel decidem ce produse, servicii sau oferte ar putea fi relevante pentru tine (numim asta marketing).

Vei primi comunicari de marketing din partea noastra daca ai cerut informatii de la noi, daca ai achizitionat produse sau servicii sau daca ai ales sa descarci din materialele noastre de pe Platforma, si nu ai ales sa te dezabonezi de la acest tip de marketing.

Marketing din partea tertilor

Ca regula generala, nu transmitem datele tale personale in scop de marketing catre terte persoane. In cazul in care o vom face, iti vom cere in mod expres consimtamantul.

Dezabonare (opt-out)

Ne poti cere noua sau tertelor persoane sa nu iti mai trimitem mesaje de marketing in orice moment prin link-ul de dezabonare pe care il vei gasi in respectivul e-mail sau daca ne contactezi.

Atunci cand te dezabonezi de la mesajele de marketing, aceasta dezabonare nu se va aplica si la datele personale pe care ni le-ai furnizat cu ocazia achizitiei unui produs, descarcarii unui material, solicitarilor de informatii sau de servicii sau alte tranzactii.

Cookies

Poti seta browserul tau sa refuse o parte sau toate cookies-urile sau sa te atentioneze atunci cand site-urile plaseaza sau au acces la cookies. Daca dezactivezi sau refuzi cookies-urile, te rugam sa ai in vedere ca anumite parti din Platforma vor fi inaccesibile sau nu vor functiona cum trebuie. Pentru mai multe informatii despre cookies-uri, te rugam sa citesti Politica de cookies.

Schimbarea scopului

Vom folosi datele tale personale doar pentru scopurile pentru care am colectat aceste date, cu exceptia cazului in care consideram in mod rezonabil ca avem nevoie sa le folosim pentru un alt motiv si ca acel motiv este compatibil cu scopul original. Daca doresti sa primesti o explicatie pentru modul in care noul scop este compatibil cu scopul initial, te rugam sa ne contactezi.

Daca vom avea nevoie sa folosim datele tale personale pentru un scop care nu are legatura cu scopul initial, te vom notifica si iti vom explica care este temeiul legal care ne permite sa facem acest lucru.

Te rugam sa ai in vedere ca este posibil sa prelucram datele tale personale fara sa te informam sau sa avem nevoie de consimtamantul tau, in conformitate cu regulile de mai sus, acolo unde legea ne permite sa facem acest lucru.

Care este baza legala pentru prelucrarea datelor tale personale?

Baza legala pentru prelucrarea datelor tale personale o poti gasi mai jos:

SCOPIncheierea si executarea contractului de vanzare sau prestari servicii pe care il inchei cu noi.

Este necesar sa iti prelucram datele tale personale pentru a putea executa contractul de vanzare a produselor sau de furnizare a serviciilor pe care le doresti de la noi. Aici includem si acele actiuni ale tale prin care doresti sa descarci materiale gratis de pe site-ul nostru, cand iti solicitam date personale pentru a-ti putea livra respectivele materiale.

Este posibil ca anumite prelucrari de date sa se activeze doar in momentul in care tu ne soliciti acest lucru (cum ar fi stocarea datelor de plata pentru achizitii viitoare) sau sa te tinem la curent cu stocul produselor noastre sau cu produsele noi similare pe care le introducem in site. Baza legala pentru aceste cazuri o reprezinta consimtamantul tau pe care ni-l furnizezi. Avem totodata un interes legitim pentru a efectua verificarile necesare cu scopul de a detecta si a preveni eventualele fraude atunci cand doresti sa faci o achizitie, aceasta prelucrare fiind in avantajul tuturor partilor atunci cand se efectueaza plata.

SCOP – Solicitarile sau cererile efectuate prin intermediul Serviciului Clienti/Suport  

Avem un interes legitim sa raspundem solicitarilor sau intrebarilor pe care ni le pui prin diferitele mijloace de contact existente. Intelegem ca prelucrarea acestor date este de asemenea in avantajul tau, deoarece ne permite sa te putem ajuta in mod corespunzator si sa gasim o solutie intrebarilor tale. Atunci cand ne contactezi, in special pentru gestionarea incidentelor sau ne soliciti lamuriri privind comanda sau produsul/serviciul achizitionat, prelucrarea este necesara pentru executarea in bune conditii a contractului de vanzare. Atunci cand ne contactezi pentru gestionarea incidentelor legate de comanda sau pentru a face o reclamatie, prelucrarea datelor tale personale se face pentru indeplinirea obligatiilor noastre legale in acest sens.

SCOP – Marketing     

Iti prelucram datele in scopuri de marketing in baza consimtamantului pe care ni-l oferi, de exemplu atunci cand esti de acord sa primesti informatii personalizate prin diverse mijloace, atunci cand autorizezi trimiterea de notificari push pe dispozitivul mobil sau in browser sau cand accepti termenii si conditiile legale de a participa la o actiune promotionala. Pentru a iti prezenta informatii personalizate, consideram ca avem un interes legitim pentru intocmirea profilului tau cu informatiile pe care le avem despre tine (cum ar fi navigarea pe care o faci, preferintele sau istoricul achizitiilor) si cu datele personale pe care ni le furnizezi la un anumit moment dat, cum ar fi intervalul de varsta sau limba, deoarece intelegem ca prelucrarea acestor date este de asemenea in avantajul tau intrucat ne permite sa imbunatatim experienta ta ca utilizator si astfel sa accesezi informatiile in functie de preferintele tale.

SCOP – Imbunatatirea serviciilor.

Consideram ca avem un interes legitim atunci cand analizam modalitatea in care site-ul nostru este folosit, precum si gradul de satisfactie a utilizatorului. Prelucrarea acestor date este de asemenea in avantajul tau intrucat scopul este imbunatatirea experientei utilizatorului si oferirea unui serviciu de calitate superioara.

Pe scurt, temeiurile noastre pentru prelucrarea datelor tale vor fi in general urmatoarele:

  • Ti-ai dat consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Retine ca iti poti retrage in orice moment consimtamantul prin urmarea instructiunilor de dezabonare („unsubscribe”) din fiecare e-mail sau prin transmiterea unei cereri scrise la adresa de e-mail office@helpon.ro;
  • Prelucrarea este necesara pentru incheierea sau executarea unui contract intre tine si noi;
  • Prelucrarea este necesara in scopul intereselor noastre legitime sau ale altei parti.

Divulgarea datelor tale personale

E posibil sa iti transferam datele tale personale catre persoanele de mai jos pentru scopurile mentionate la punctul 5.1 de mai sus.

Putem dezvalui datele tale, respectand legea aplicabila, partenerilor de afaceri sau altor terti.

Spre exemplu, daca vom face o achizitie pentru tine, vom transmite datele tale catre partenerii nostri comerciali pentru ca factura sa fie emisa in numele tau.

Un alt exemplu este trimiterea datelor personale catre furnizorul de e-mailuri cu care trimitem mesajele catre tine.

De exemplu, am putea furniza datele tale catre alte companii, precum furnizorii de servicii IT sau telecomunicatii, agentii media, agentii de publicitate, servicii de contabilitate si resurse umane, furnizori de solutii integrate, servicii juridice si alti terti cu care avem o relatie contractuala. Acesti terti sunt selectati cu o grija deosebita astfel incat datele tale sa fie prelucrate doar in scopurile pe care noi le indicam.

Desi putin probabil, am putea vinde in viitor afacerea sau o parte a afacerii, situatie care va include transferul datelor tale.

Putem transmite datele si altor parti avand consimtamantul sau potrivit instructiunilor tale.

Vom putea, de asemenea, furniza informatiile tale cu caracter personal si catre parchet, politie, instantele judecatoresti si alte organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Ne vom asigura, in limite rezonabile, ca datele tale nu parasesc Spatiul Economic European, insa, in masura in care vom transfera date catre state din afara SEE, ne vom asigura, in toate cazurile, ca transferurile sunt legitime, avand la baza consimtamantul tau explicit sau alt temei legal.

Accesul altor persoane la datele tale personale

In anumite cazuri, si alte terte persoane vor avea acces la datele personale, precum:

  • Facebook;
  • Platforme de chat online etc.

Transferuri internationale

In acest moment nu transferam si nu intentionam sa transferam datele tale cu caracter personal sau o parte dintre acestea catre alte companii, organizatii sau persoane din state terte sau catre organizatii internationale.

Daca va fi necesar sa transferam datele tale catre vreuna dintre destinatiile de mai sus, iti vom transmite in prealabil o noua nota de informare cu privire la aceasta.

Transferul de date cu caracter personal catre un stat tert poate avea loc numai daca statul catre care se intentioneaza transferul asigura un nivel de protectie adecvat.

Transferul de date catre un stat a carui legislatie nu prevede un nivel de protectie cel putin egal cu cel oferit de Regulament General de Protectie a Datelor este posibil numai daca exista garantii suficiente cu privire la protectia drepturilor fundamentale ale persoanelor vizate.

Unii dintre furnizorii nostri de prestari servicii e posibil sa fie localizati in afara Spatiului Economic European (SEE), astfel incat procesarea din partea lor a datelor tale personale va implica un transfer de date in afara SEE.

De fiecare data cand vom transfera datele tale personale in afara SEE, ne vom asigura ca exista un nivel de protectia similar prin unul din urmatoarele mecanisme de salvgardare:

  • vom transfera datele tale personale catre tari unde s-a demonstrat de catre Comisia Europeana ca furnizeaza un nivel adecvat de siguranta pentru datele personale. Pentru mai multe detalii, dati click aici
  • cand apelam la anumiti furnizori de servicii, vom putea folosi anumite modele de contracte furnizate si aprobate de Comisia Europeana care ofera datelor personale aceeasi protectie pe care o au in Europa. Pentru mai multe detalii, dati click aici
  • Cand apelam la furnizori din SUA, vom putea transfera datele daca acestia ofera conditii similare de protectie pentru datele partajate intre UE si SUA. Pentru mai multe detalii, dati click aici.

Securitatea datelor

Intelegem cat de importanta este securitatea datelor personale si luam masurile necesare pentru a proteja clientii nostri si alte persoane ale caror date le prelucram de accesul neautorizat al datelor personale, precum si de modificarea, divulgarea sau distrugerea neautorizata ale datelor pe care le prelucram in activitatea curenta.

Am implementat urmatoarele masuri tehnice si organizatorice de securitate a datelor cu caracter personal:

  • Politici dedicate. Adoptam si revizuim constant practicile si politicile interne de prelucrare a datelor personale (inclusiv masurile fizice si electronice de securitate), pentru a ne proteja sistemele de un eventual acces neautorizat sau alte posibile amenintari la securitatea acestora. Aceste politici sunt supuse unor verificari constante, pentru a ne asigura ca respectam cerintele legale si ca sistemele functioneaza in mod adecvat.
  • Minimizarea datelor. Ne asiguram ca datele tale cu caracter personal pe care le prelucram sunt limitate doar la cele necesare, adecvate si relevante pentru scopurile declarate in aceasta Nota.
  • Restrangerea accesului la date. Incercam sa restrangem cat mai mult accesul la datele cu caracter personal pe care le prelucram la minimul necesar: angajati, colaboratori si alte persoane care au nevoie sa acceseze aceste date pentru a le prelucra si a duce la indeplinire un serviciu. Partenerii si colaboratorii nostri sunt supusi unor obligatii stricte de confidentialitate (fie prin contract, fie legale).
  • Masuri tehnice specifice. Utilizam tehnologii care sa asigure securitatea clientilor nostri, incercand intotdeauna sa implementam cele mai optime solutii pentru protectia datelor. De asemenea, facem back-up-uri periodice de date pentru a le putea recupera in cazul unui eventual incident si avem implementate proceduri de audit periodice in privinta securitatii echipamentelor folosite. Totusi, niciun site web, nicio aplicatie si nicio conexiune la internet nu este complet sigura si de neatins.
  • Asigurarea exactitatii datelor tale. Cateodata este posibil sa iti cerem sa confirmi exactitatea sau actualitatea datelor tale pentru a fi siguri ca ele reflecta realitatea.
  • Instruirea personalului. Ne instruim si testam constant angajatii si colaboratorii cu privire la legislatia si cele mai bune practici in domeniul prelucrarii datelor cu caracter personal.
  • Anonimizarea datelor. Acolo unde putem, incercam pe cat posibil sa anonimizam/pseudonimizam datele cu caracter personal pe care le prelucram, astfel incat sa nu mai putem identifica persoanele la care acestea se refera.

Cu toate acestea, desi depunem eforturi constante pentru a asigura securitatea datelor pe care ni le incredintezi, este posibil sa avem parte si de evenimente mai putin fericite si sa avem incidente/brese de securitate. In aceste cazuri, vom urma cu strictete procedura de raportare si notificare a incidentelor de securitate si vom lua toate masurile necesare pentru a readuce situatia la normal in cel mai scurt timp posibil.

Stocarea datelor

Te rugam sa ai in vedere ca la acest moment nu vom prelucra si stoca toate elementele de date identificate mai jos, insa lucram in mod constant la dezvoltarea Platformei, prin introducerea de noi produse, beneficii si servicii si am luat in calcul viitoarele implementari, pentru a fi complet transparenti fata de tine.

Scop – Incheierea si executarea contractului de vanzare sau prestari servicii pe care il inchei cu noi

  • Vom prelucra datele tale pe durata de timp necesara pentru a gestiona achizitionarea produselor sau a serviciilor pe care le cumperi, incluzand eventuale returnari, reclamatii, garantii sau plangeri legate de achizitionarea produsului sau a serviciului respectiv.

Scop – Solicitarile sau cererile efectuate prin intermediul Serviciului Clienti/Suport   

  • Vom prelucra datele cat timp este necesar pentru a satisface solicitarea sau cererea.

Scop – Marketing

  • Vom prelucra datele pana te vei dezabona de la newsletter/alte metode de marketing.

Scop- Imbunatatirea serviciilor       

  • Vom prelucra datele punctual, doar pe perioada actiunii respective (ie. sondaj, formular de feedback etc.)

Pe scurt, vom pastra datele tale personale atata timp cat este necesar pentru a ne indeplini scopurile pentru care le-am colectat, inclusiv in scopul satisfacerii oricaror cerinte legale, contabile sau de raportare.

Pentru a determina perioada de pastrare adecvata pentru datele cu caracter personal, luam in considerare valoarea, natura si sensibilitatea datelor personale, riscul potential de vatamare cauzat de utilizarea neautorizata sau divulgarea datelor tale personale, scopurile pentru care prelucram datele tale personale si daca putem realiza aceste scopuri prin alte mijloace si cerintele legale aplicabile.

Prin lege trebuie sa pastram informatii de baza despre clientii, partenerii contractuali si sponsorii nostri (inclusiv date de contact, identitate, date financiare si de tranzactionare) timp de 5 ani dupa ce acestia nu mai sunt clienti in scopuri fiscale.

In anumite circumstante, putem anonimiza datele tale personale (astfel incat acestea nu mai pot fi asociate cu tine) in scopuri de cercetare stiintifica, istorica sau statistica, caz in care putem folosi aceste informatii pe o perioada nelimitata fara a te anunta in prealabil.

Retine faptul ca in anumite situatii expres reglementate, stocam datele pe perioada care ne este impusa de lege.

Drepturile tale

In anumite circumstante, ai parte de niste drepturi privind datele tale personale in conformitate cu prevederile legale. Pentru a le exercita, te rugam sa ne contactezi la adresa de email office@helpon.ro

Conform legislatiei in vigoare, ai urmatoarele drepturi:

Dreptul de retragere a consimtamantului – atunci cand prelucrarea s-a bazat pe consimtamantul tau si nu exista un alt temei de prelucrare . Te rugam sa retii ca retragerea consimtamantului nu afecteaza prelucrarea ce a avut loc pana la acel moment.

Dreptul de a fi informat cu privire la prelucrarea datelor tale – care se realizeaza prin aceasta Nota de informare.

Dreptul de acces asupra datelor – ai dreptul sa primesti o copie de pe datele pe care le prelucram despre tine. Alte copii suplimentare vor putea fi furnizate contracost.

Dreptul de a rectifica datele inexacte sau incomplete – ai dreptul sa ne soliciti sa modificam/completam datele pe care le prelucram despre tine atunci cand consideri ca trebuie sa facem acest lucru

Dreptul de stergere („dreptul de a fi uitat”) – acest drept iti permite sa ne soliciti ca, in anumite circumstante, cand nu mai avem niciun alt temei pentru prelucrarea datelor tale, sa iti stergem datele si sa nu le mai prelucram pe viitor.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii – atunci cand prelucram datele tale pentru a indeplini sarcinile noastre de interes public sau interesele noastre legitime (sau cele ale unei terte parti) si exista ceva despre situatia ta particulara, ceea te face sa vrei sa obiectezi asupra prelucrarii. De asemenea, ai dreptul sa ne ceri restrictionarea prelucrarii atunci cand prelucram datele tale in scopuri de marketing direct.

Dreptul de a transmite datele pe care le avem despre tine catre alt operator – atunci cand datele tale sunt intr-un format care ne permite transferul catre un alt operator intr-un format automatizat, usor accesibil si care poate fi citit de o masina.

Dreptul de a te opune prelucrarii datelor – atunci cand prelucram datele tale pentru a ne indeplini un interes public sau urmarim interesele noastre legitime sau ale unei terte persoane.

Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri.

Dreptul de a te adresa justitiei.

Dreptul de a face o plangere in fata unei Autoritati de Supraveghere, ale carei date de contact le gasesti mai jos:

Nume: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Adresa B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212

E-mail:anspdcp@dataprotection.ro

Te rugam sa retii ca:

Iti poti retrage consimtamantul pentru marketing direct in orice moment prin urmarea instructiunilor de dezabonare din fiecare e-mail/sms sau alt mesaj electronic.

Daca vrei sa iti exerciti drepturile, o poti face prin transmiterea unei cereri scrise, semnate si datate la adresa de e-mail: office@helpon.ro

Drepturile enumerate mai sus nu sunt absolute. Exista exceptii, de aceea fiecare cerere primita va fi analizata astfel incat sa decidem daca este intemeiata sau nu. In masura in care cererea este intemeiata, iti vom facilita exercitarea drepturilor. Daca cererea este neintemeiata, o vom respinge, insa te vom informa asupra motivelor refuzului si asupra drepturilor de a depune o plangere la Autoritatea de Supraveghere si de a te adresa justitiei.

Termenul de raspuns: Vom incerca sa raspundem solicitarii in termen de 30 de zile. Cu toate acestea, termenul poate fi prelungit in functie de diferite aspect, precum complexitatea cererii, numarul mare de cereri primite sau imposibilitatea de a te identifica intr-un termen util.

Ce am putea avea nevoie de la tine. Ca sa putem sa iti raspundem la cererile tale prin care iti exerciti drepturile, este posibil sa avem nevoie de informatii suplimentare de la tine pentru a putea sa iti confirmam identitatea. Daca, desi depunem toate eforturile, nu reusim sa te identificam, iar tu nu ne furnizezi informatii suplimentare pentru a reusi sa te identificam, nu suntem obligati sa dam curs solicitarii.

Taxa. Nu va trebui sa achiti vreo taxa pentru exercitarea dreptului de acces la date (sau orice alt drept). Cu toate acestea, e posibil sa fii nevoit sa platesti o anumita taxa rezonabila daca cererea ta este nefondata, excesiva sau repetitiva. Alternativ, vom putea refuza sa dam curs solicitarii tale in aceste circumstante.

COOKIES
POLITICA DE CONFIDENTIALITATE
TERMENI SI CONDITII

POLITICA DE COOKIE-URI

Bine ai venit la politica de cookie-uri!

Acest website foloseste cookie-uri proprii si de la terti pentru a furniza vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. De asemenea, pe acest website exista link-uri catre terte website-uri. Odata accesate aceste link-uri, utilizatorii se supun politicii website-ului respectiv.

Cookie-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care utilizatorul se bucura pe Internet, cum ar fi:

  • Personalizarea anumitor setari precum: limba in care este vizualizat un site, moneda in care se exprima anumite preturi sau tarife, pastrarea optiunilor pentru diverse produse (masuri, alte detalii etc).
  • Cookie-urile ofera detinatorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de catre utilizatori, astfel incat sa le poata face mai eficiente si mai accesibile pentru utilizatori.
  • Permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experienta de navigare mai valoroasa, mai utila si mai placuta.

Ce este un „cookie”?

Un „Internet Cookie” (termen cunoscut si ca „browser cookie” sau „HTTP cookie” sau pur si simplu „cookie” ) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care este stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome, Mozilla Firefox) si este complet „pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard drive-ul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri:

  • Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau inchide fereastra browserului ( ex: in momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe retele de socializare).

Cookie-uri Persistente – Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si in general depinde de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookie-uri plasate de terti) – care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.

Care sunt avantajele cookie-urilor?

Cookieurile sunt administrate de webservere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusive pentru o singura sesiune (session cookies) si nu mai sunt retinute odata de utilizatorul a parasit website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri permanente‘). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?

  1. Cookie-uri proprii si esentiale (First-Party Cookies):
  • moove_gdpr_popup

Sursa: helpon.ro

Persistenta: pana cand se sterge cache-ul din browser sau 1 an

Rol: Trebuie să fie activat in orice moment, astfel incat sa putem salva preferintele pentru setarile cookie-urilor.

  • analytics

Sursa: helpon.ro

Persistenta: pana cand se sterge cache-ul din browser

Rol: Retine setarea facuta pentru accpetul sau refuzul incarcarii scriptului de Google Analytics, in panoul GDPR

  • facebook

Sursa: helpon.ro

Persistenta: pana cand se sterge cache-ul din browser

Rol: Retine setarea facuta pentru accpetul sau refuzul incarcarii scriptului de Facebook Pixel, in panoul GDPR

  1. Cookie-uri de la terti (Third-Party Cookies):
  • _ga

Sursa: Google Analytics

Persistenta: 2 ani

Rol: Retine informatii anonime despre interactiunea utilizatorului cu site-ul (de exemplu, timpul si data interactiunii cu diverse materiale de marketing sau pagini care au adus utilizatorul pe site). Detalii: https://policies.google.com/technologies/types

  • _gid

Sursa: Google Analytics

Persistenta: 24 ore

Rol: Retine informatii anonime despre interactiunea utilizatorului cu site-ul (de exemplu, timpul si data interactiunii cu diverse materiale de marketing sau pagini care au adus utilizatorul pe site). Detalii: https://policies.google.com/technologies/types

  • _gat

Sursa: Google Tag Manager

Persistenta: 1 minut

Rol: Acest cookie este folosit de Google Tag Manager pentru a identifica utilizatorii si evenimentele de pe site si cum interactioneaza ei cu site-ul nostru. Datele colectate sunt anonime. Detalii: https://policies.google.com/technologies/types

  • fr

Sursa: facebook.com

Persistenta: 3 luni

Rol: Acest cookie trimite ID-ul Facebook criptat si ID-ul browserului, folosite pentru selectare, remarketing si urmarirea utilizatorilor din campaniile Facebook.

  1. Sesiuni:
  • PHPSESSID

Sursa: locală

Persistenta: pana la sfarsitul sesiunii

Rol: Face posibila translatarea datelor de pe o pagina pe alta pentru sesiunea în curs.

Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserver-ul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters. Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet (de exemplu: id-ul sesiunii de utilizator, pagina de referral, timpul curent, etc).

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de intrebuintari importante ale cookie-urilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

  • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului
  • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – preferintele de limba (De exemplu: afisarea rezultatelor cautarilor in limba Romana).
  • Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
  • Masurarea, optimizare si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (de exemplu: prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.
  • Securitate si probleme legate de confidentialitate?

Cookie-urile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi. Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Cum pot opri cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in „optiuni” sau in meniul de „preferinte” al browserului tau.

Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea „ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Setari cookie-uri Internet Explorer

Setari cookie-uri Mozilla Firefox

Setari cookie-uri Chrome

COOKIES
POLITICA DE CONFIDENTIALITATE
TERMENI SI CONDITII